Articles

HTML – Questions With Answers – 176 to 200 Questions – SET 8

Q176. Why should you avoid using background images in tables in HTML e-mail?

Answer – You should avoid using background images in tables in HTML e-mail because Outlook 2007 does not support them.

Q177. Fill in the blank: _____________ applications create graphics using tiny dots.

Answer – Bitmap applications create graphics using tiny dots.

Q178. Name three key issues that affect web design decisions.

Answer – Key issues related to web design include platforms, target audience demographics, HTML, browsers, color, and bandwidth.

Q179. If you are designing web graphics to fit without scrolling in a 640 × 480 monitor, what should be the largest width of any such graphics?
A. 640
B. 600
C. 540
D. 500
E. 480
F. 400

Answer – Answer B is correct.

Q180. What is a CLUT?

Answer – Color lookup tables (CLUTs) are color swatches you can load into most graphics editors.

Q181. True/False: Graphics generally look lighter on a PC than they do on a Mac.

Answer – False.

Q182. Name two ways to reduce a graphic’s file size.

Answer – To reduce a graphic’s file size, do one or more of the following: reduce the actual height or width, reduce the number of colors, compress the image, or omit it completely.

Q183. Fill in the blank: The standard file resolution for web graphics is ________________.

Answer – The standard file resolution for web graphics is 72 dpi.

Q184. Which type of file compression requires data to be removed from the image to compress the file and make it smaller?

Answer – Lossy compression requires data to be removed from the image.

Q185. What is the difference between binary and variable transparency?

Answer – Binary transparency requires each pixel to either be transparent or opaque, whereas variable transparency allows pixels to have partial transparency.

Q186. What is the color mode of GIF files?

Answer – GIFs are restricted to no more than 256 exact colors.

Q187. Fill in the blank: ___________________ is a process in which a graphic is displayed at multiple levels of clarity, from blurry to clear.

Answer – Interlacing is a process in which a graphic is displayed at multiple levels of clarity, from blurry to clear.

Q188. True/False: The JPEG file format supports transparency.

Answer – False.

Q189. In which file format should you save a photograph if it’s going to be part of an animation?

Answer – Save a photograph as a GIF if it will be part of a GIF animation. However, Flash files can handle a wide variety of file formats, with JPEG being the most common for photographs.

Q190. In what color modes can PNG files be stored?

Answer – PNGs can be stored in 8-bit, 24-bit, or 32-bit color modes.

Q191. Fill in the blank: When saving a GIF, _____________ can be used to give the appearance of gradations of subtle color shifts, but it adds to the file size.

Answer – When saving a GIF, dithering can be used to give the appearance of gradations of subtle color shifts, but it adds to the file size.

Q192. Fill in the blank: Most people don’t read web pages, they _____________ them.

Answer – Most people don’t read web pages, they scan them.

Q193. Where should the most important information on a web page be?

Answer – The most important information on a web page should be at the top so that users can see it without scrolling.

Q194. What type of file is an example of one that contains specific instructions on how it should be printed?

Answer – A PostScript file is an example of a file that contains specific instructions on how it should be printed.

Q195. Which file format has become a standard in electronic document delivery because of its ease of use, reliability, and stability?

Answer – PDF (Portable Document Format) has become a standard in electronic document delivery.

Q196. True/False: You should avoid using all capital letters in text on a web page.

Answer – True.

Q197. Why should you avoid underlining text on a web page?

Answer – Linked text is underlined by default, so it might be confusing to see linked and nonlinked text both underlined on a page.

Q198. Fill in the blank: Using lists can help the ________________ of your web pages.

Answer – Using lists can help the scannability of your web pages.

Q199. What is a reasonable range for column widths on web pages?

Answer – 200–400 pixels is a reasonable range for web page column widths.

Q200. What are three key things to consider when designing a printable version of a web page?

Answer – When designing a printable version of a web page, consider size, color, and reference.

For all HTML – Questions with Answers

Have something to say about this article? Comment below or share it with us on Facebook or Twitter.

Yeahhub.com
Step by step hacking tutorials about wireless cracking, kali linux, metasploit, ethical hacking, seo tips and tricks, malware analysis and scanning.
https://www.yeahhub.com/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

12 + 13 =