Articles

HTML – Questions With Answers – 201 to 225 Questions – SET 9

Q201. What two words should be avoided as link labels on a web page?

Answer – “Click here” should be avoided as link labels on a web page.

Q202. Fill in the blank: JavaScript is case-_____________.

Answer – JavaScript is case-sensitive.

Q203. Name two ways JavaScript differs from standard HTML.

Answer – JavaScript is case-sensitive; standard HTML is not. In JavaScript, quotes are required; in standard HTML, quotes are optional. JavaScript has a distinct format that must be adhered to; standard HTML is more forgiving about spacing and formatting.

Q204. How do you hide JavaScript from older browsers that don’t support it?

Answer – By placing the actual script between opening and closing HTML comments.

Q205. Fill in the blank: In the following code, ____________ is the JavaScript object.
document.write(“This is a text!”);

Answer – In the following code, document is the JavaScript object.

Q206. True/False: A plus sign (+) is an example of a JavaScript variable.

Answer – False.

Q207. When placed within the header of a web page, which opening and closing tags surround all JavaScripts?

Answer – Use script tags around all JavaScripts when placed within the header of a web page.

Q208. Fill in the blank: Objects can have ________________, which are actual things that happen to the objects, such as write in the following statement: document.write(“I can write JavaScript”);.

Answer – Objects can have methods, which are actual things that happen to the objects.

Q209. What term is given to an aspect of a JavaScript you specify for your own needs, as a label for a changeable value?

Answer – A variable is a term given to an aspect of a JavaScript you specify for your own needs, as a label for a changeable value.

Q210. Fill in the blank: A _______________ is a group of commands to which you give a name so that you can refer to it later in the script.

Answer – A function is a group of commands to which you give a name so you can refer to it later in the script.

Q211. Which aspect of JavaScript is embedded within the page’s HTML and responds to a user’s interaction?

Answer – Event handlers are embedded within the page’s HTML and respond to a user’s interaction.

Q212. How are conditionals used in JavaScript?

Answer – JavaScript uses if… then statements called conditionals to tell the browser to do one thing if x is true and something else if x is false.

Q213. What does the following JavaScript do when added to an a tag on a web page? onClick=”document.body.style.backgroundColor=’green'”

Answer – It changes the background color of the document when the user clicks the link.

Q214. How do you specify that a new browser window should not have any scroll bars?

Answer – Add scrolling=no to the JavaScript.

Q215. What punctuation ends all JavaScript statements?

Answer – A semicolon (;) ends all JavaScript statements.

Q216. What does onFocus do when used in a JavaScript?

Answer – It specifies that an action should occur when the user brings an object (such as a browser window) to the foreground.

Q217. Fill in the blank: ISP stands for _____________________________________.

Answer – ISP stands for Internet service provider.

Q218. Including the extension, what is the limit for characters in a domain name?

Answer – The character limit in a domain name is 67, not including “www.”

Q219. Which type of business hosting enables you to use your own equipment and personnel to maintain a server, but lease space and a high-speed Internet connection from a host company?

Answer – Colocation enables you to use your own equipment and personnel to maintain a server, but lease space and a high-speed Internet connection from a host company.

Q220. Name a key difference between search engines and search directories.

Answer – Search directories list pages by category.

Q221. True/False: Some search engines ignore meta tags.

Answer – True.

Q222. Where are meta tags placed within a web page?

Answer – All meta tags are placed between the opening and closing head tags.

Q223. True/False: All search engines use the same set of standards for indexing web pages.

Answer – False.

Q224. Fill in the blanks: When testing a web site, you should test for cross-_____________ and cross-_____________ consistency.

Answer – When testing a web site, you should test for cross-browser and cross-platform consistency.

Q225. What does FTP stand for?

Answer – FTP stands for File Transfer Protocol.

For all HTML – Questions with Answers

Have something to say about this article? Comment below or share it with us on Facebook or Twitter.

Yeahhub.com
Step by step hacking tutorials about wireless cracking, kali linux, metasploit, ethical hacking, seo tips and tricks, malware analysis and scanning.
https://www.yeahhub.com/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

twelve − seven =