Q&A

HTML – Questions With Answers – 51 to 75 Questions – SET 3

Q51. Which style sheet property is a better way to add horizontal lines to a page than the hr tag?

Answer – The border property is a better way to add horizontal lines to a page.

Q52. What does it mean when tags are deprecated by the W3C?

Answer – This means the W3C has retired the tags and strongly discourages the use of them, usually in favor of style sheets.

Q53. What does the href attribute do?

Answer – The href attribute gives the location of the content to which you are linking.

Q54. Which of these can be classified as a relative link?
A. <a href=”../email.html”>
B. <a href=”http://www.yahoo.com/email.html”>
C. <a href=”/email.html”>
D. <a href=”http://email.yahoo.com”>

Answer – Answers A and C are relative.

Q55. What must be installed and activated on a user’s machine to take advantage of an e-mail link in a web site?

Answer – To take advantage of an e-mail link in a web site, the user must have an e-mail program, such as Microsoft Outlook or MacMail, installed and active.

Q56. How do you tell the browser to launch a link in a new window?

Answer – Add the target attribute to the a tag.

Q57. Which style sheet selector enables you to change the color of the links on your page after someone has clicked them?

Answer – The a:vlink selector enables you to change the color of the links on your page after someone has clicked them.

Q58. In Windows, what must users type to highlight the following link? <a href=”contact.html” tabindex=”2″ accesskey=”t”>Contact Me</a>

Answer – Windows users must type ALT-T to highlight the link shown.

Q59. Fill in the blank: After successfully using the TAB key to highlight a link, you must press the ___________ key to actually visit that link.

Answer – After successfully using the TAB key to highlight a link, you must press the RETURN or ENTER key to actually visit that link.

Q60. Fix the following code: < ahref=”contact.html” >Contact Me</a>

Answer – The correct code is <a href=”contact.html”>Contact Me</a>.

Q61. Add the appropriate code so that this link enables users to e-mail you at your personal e-mail address: < > Email Me </ >

Answer – The answer should be similar to this (with your e-mail address): <a href=”mailto:name@emailaddress.com”> Email Me </a>

Q62. Which tag links to a section within the current page?
A. <a href=”page1″>Page 1</a>
B. <a href=”#page1″>Page 1</a>
C. <a href=”*page1 “>Page 1</a>
D. <a href=”page1.html” >Page 1</a>

Answer – Answer B links to a section within the current page.

Q63. Which common phrase should always be avoided when naming links?

Answer – The phrase Click here should always be avoided when naming links.

Q64. Fill in the blank: By default, all linked text is ___________.

Answer – By default, all linked text is underlined.

Q65. True/False: A dot-dot-slash tells the browser to go up a level in the directory structure before looking for a file.

Answer – True.

Q66. Which links to a section named Intro within the web page named genealogy.html?
A. <a href=”genealogy.html”>Intro</a>
B. <a href=”genealogy.html#intro”>Intro</a>
C. <a href=”genealogy.html#Intro”>Intro</a>
D. <a href=”genealogy.html=Intro”>Intro</a>
E. <a href=”genealogy.html=intro”>Intro</a>

Answer – Answer C links to a section named Intro within the web page named genealogy.html.

Q67. What does _blank do when used as the value of the name attribute?

Answer – It causes the browser to open the link in a new unnamed browser window.

Q68. What does the src attribute do?

Answer – The src attribute gives the location of the image you’re adding to the page with the img tag.

Q69. Why is it important to specify the height and width of images in web pages?

Answer – It is important to specify the height and width of images in web pages because this information enables the browser to continue displaying the rest of the page without having to wait and calculate the size of its images.

Q70. Which style sheet properties enable you to add blank space around images?

Answer – The CSS properties margin and padding enable you to add blank space around an image.

Q71. Which attribute must be added to the img tag to designate the image as a client-side image map?

Answer – The usemap attribute must be added to the img tag to designate the image as a client-side image map.

Q72. Which two tags are used when defining a client-side image map’s name and hot spots?

Answer – The map and area tags are used when defining a client-side image map’s name and hot spots.

Q73. You are creating the code for a client-side image map, and one of the rectangular hot spots has the following coordinates: 0,0 (upper left); 50,0 (upper right); 50,50 (lower right); and 0,50 (lower left). Which are used in the coords attribute: <area shape=”rect” coords= “______” href=”maryland.html”>?

Answer – The correct code, using the upper-left and lower-right coordinates, is <area shape=”rect” coords=”0,0,50,50″ href=”maryland.html”>.

Q74. Fill in the blank: The value of the height and width attributes is measured in ___________.

Answer – The value of the height and width attributes is measured in pixels.

Q75. Fix the following code: <img href=”contact.jpg” />

The correct code is shown here: <img src=”contact.jpg” />

For all HTML – Questions with Answers

Have something to say about this article? Comment below or share it with us on Facebook or Twitter.

H4ck0
Step by step hacking tutorials about wireless cracking, kali linux, metasploit, ethical hacking, seo tips and tricks, malware analysis and scanning.
https://www.yeahhub.com/

WHERE SHOULD WE SEND ?

HACKING TUTORIALS & INFOSEC NEWS?

Subscribe to Our Newsletter and Get Instant Delivered to Your Email Inbox.

We respect your privacy and take protecting it seriously.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

two × 5 =